onsdag 2 mars 2011

Why not?

Coca-Cola marinerad bäverstek


Coca cola-marinerad bäverstek
4 personer

Två bäverstekar

Marinad:
3 dl coca-cola
3 msk soja
2 msk balsamicovinäger eller sherryvinäger
3 krossade vitlöksklyftor
1 gul lök i bitar
1 dl viltfond
1 krm svartpeppar
1 krm timjan

Bena ur två bäverstekar och blanda ihop marinaden. Lägg stekarna i en kraftig och tät plastpåse och häll i marinaden.

Ta bort luften och förslut. Låt köttet ligga i marinaden fyra till sex timmar.
Ta upp köttet och låt det droppa av. Bryn runt om i en gryta och häll i marinaden, sjud sakta i cirka en timme.

Köttet bör ha en innertemperatur på 72–75 grader. Under tiden som steken blir klar kan du göra ett gott mos på mandelpotatis, och lite sallad.
När köttet är klart, sila av skyn i en annan kastrull och red av med lite maizena utrört i lite vatten.

Smaka av såsen och krydda mer om så önskas. Du kan också runda av smaken med lite grädde.

RECEPT: Staffan Lindström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar